Skip to main content

Glas komt pas écht tot leven dankzij het licht. Dat breekt dor het glas en vult de ruimte zo met kleur, sfeer en warmte. Of het zorgt voor speelse reflecties, waardoor het telkens weer de aandacht trekt en verwondert. Opnieuw, en opnieuw, en opnieuw …

Licht is de essentie van glas-in-lood

Alleen zonlicht, dat bijna elke seconde anders is, brengt een glasraam op z’n allermooist tot leven. Dan pas komen de kleuren helemaal tot hun recht en vertelt de compositie haar verhaal. Het zijn de veranderingen die van een glasraam een waar schouwspel maken.

Wanneer er geen natuurlijk licht voorhanden is (bijv. bij een herbestemming in een nieuw pand), is kunstlicht het enige alternatief. Tot een paar jaar geleden waren we aangewezen op de traditionele lompe lichtbak met TL-lampen. Vandaag is dat gelukkig anders!

Als de zon ontbreekt …

Atelier Mestdagh heeft over de jaren heen de nodige ervaring opgedaan en werkt ondertussen met ultradunne LED light sheets. Deze innovatieve lichtplaten hebben immers tal van voordelen:

  • Het licht wordt perfect egaal gespreid, zonder blinde vlekken.
  • De platen zijn amper 6 à 8 mm dik.
  • LED-verlichting is erg duurzaam en ecologisch.
  • De lichtplaten zijn flexibel qua afmeting en vorm (tot max. 3 m x 1,5 m).
  • De panelen zijn dimbaar, zowel manueel als op afstand.

Schoonheid zit in de details …

Zit een glasraam niet ingewerkt in een raam, dan heb je een kader of frame nodig om het op te hangen of op te stellen. Wij werken alles graag af tot in de puntjes … Daarom voorzien we zelf ook de omkadering in staal of hout volledig op maat. Wij denken met je mee en gaan op zoek naar de beste en mooiste manier om je glasramen te presenteren. Zo kan jij er optimaal van genieten.

Benieuwd naar onze realisaties?