Skip to main content

In de hoogtijdagen van de art deco, art nouveau en de interbellumstijlen, en in de creaties van Frank Lloyd Wright of Mackintosh stal glas-in-lood keer op keer de show. Als het aan ons ligt, zijn we helemaal klaar voor een revival van die prachtige, kleurrijke ontwerpen. Dus … wie weet!

Glas als eyecatcher

Glas brengt kleur, sfeer en warmte binnen in de ruimte. Het is een uniek accent en een enorme meerwaarde wanneer het op de gepaste plek en op de juiste manier wordt geïntegreerd in een interieur. Mooi mondgeblazen glas en getextureerde glassoorten kunnen schitteren in zowel moderne als historische settings. Dit kan gaan van de ontwikkeling van volledig nieuwe en unieke glas-in-loodramen tot het behoud en de restauratie van authentieke historische glasramen in een vernieuwde architectuur … Maar soms volstaat ook simpelweg een mooi stuk glas in een deur of zelfs gewoon tegen een wand.

“Onze droom? Dat artistiek glas(-in-lood) opnieuw top of mind wordt bij designers!”

Een aloud element, een volledig nieuw leven

Glas moet opnieuw top of mind worden bij de ontwerpers van vandaag! Als atelier willen we architecten, interieurvormgevers en -liefhebbers inspireren, zodat ze opnieuw bijzonder, karaktervol en uniek glas durven gebruiken als architecturaal element. Wij bieden hen technisch advies en oplossingen om glasramen op originele manieren te integreren waar mogelijk: in deuren, wanden, nissen, ramen, het plafond … LED-verlichting biedt oplossingen waar daglicht niet mogelijk is. En ook op vlak van isolatie zijn er vandaag de dag veel nieuwe mogelijkheden.

Benieuwd naar onze realisaties?