Skip to main content

Bij Atelier Mestdagh houden we van ons ambacht. De glaskunst zit bij ieder van ons in het hart. Maar bij het grote publiek is ons vak eerder onbekend. Als trotse ambachtslui willen we dit prachtige vakwerk weer volop onder de aandacht brengen en zoveel mogelijk mensen ermee laten kennismaken. We willen aan de wereld kunnen tonen wat ons ambacht precies inhoudt: wat doen we, wat zijn de mogelijkheden vandaag, wat zijn onze professionele uitdagingen, wat heeft de toekomst in petto voor de glaskunst …

Wij openen regelmatig de deuren van ons atelier voor geïnteresseerde bezoekers, zodat ons mooie ambacht letterlijk ‘onder de mensen komt’.

Rondleidingen

Atelier Mestdagh organiseert geleide bezoeken op aanvraag. Dat kan zowel voor grote als kleine groepen. Als bezoeker word je ondergedompeld in de rijke geschiedenis van het atelier en ingewijd in de geheimen van dit eeuwenoude ambacht. Je krijgt een voorproefje van onze lopende projecten en kan volop de geuren en geluiden van het atelier opsnuiven. Een bijzondere ervaring!

Meer info? Stuur dan geheel vrijblijvend een mailtje naar Ingrid@ateliermestdagh.be

Opendeurdagen

Komt u liever eens langs tijdens een opendeurdag? Een keer per jaar gaan de deuren voor iedereen open. Houd onze Facebookpagina, Instagram of blog in de gaten voor meer info!

Wil je een persoonlijke uitnodiging ontvangen? Mail dan je gegevens naar events@ateliermestdagh.be, dan houden wij je verder op de hoogte.

Inspiratieavonden of VIP-events

Atelier Mestdagh organiseert regelmatig inspiratie- of informatieavonden voor architecten, interieurarchitecten en -vormgevers, schrijnwerkers, kunstenaars, designers, meubelmakers, erfgoedconsulenten, ergoedbeheerders, kerkfabrieken, verzekeringsmakelaars en andere experten. Dit zijn exclusieve events, die enkel op uitnodiging bijgewoond kunnen worden.

Sporadisch wordt het atelier ook verhuurd voor proeverijen of VIP-events, waarbij de belangrijke klanten van een bank of wijnhandelaar op een unieke, inspirerende manier in de watten worden gelegd.

Geïnteresseerd? Mail naar katrien@ateliermestdagh.be en vertel ons hoe wij je kunnen helpen.

Leerbedrijf

Elk jaar ontvangen we één of meerdere stagiaires uit diverse opleidingen in Europa: Master in Stained Glass Conservation and Heritage Management (University of York, York, UK), opleiding Creatief Vakman Glas (Sint-Lucas, Boxtel, NL), Master Interieurarchitectuur (KUL, Gent, BE), Master Restauratie/Conservatie in de Glaskunst (Universiteit Antwerpen, Antwerpen, BE)

Stages worden alleen aanvaard na selectie en voor een lange periode. Ook atelierbezoeken zijn mogelijk in het kader van een opleiding. Wij staan altijd klaar om jonge mensen die in het veld willen werken een brede en zeer professionele stage aan te bieden.

Tegelijkertijd moeten wij natuurlijk ook ons eigen ambacht, professionalisme en bedrijf beschermen. Daarom zullen er geen ‘glas-in-lood voor beginners’-workshops meer worden georganiseerd.

Tentoonstellingen

De kunstwerken, gecreëerd of uitgevoerd in Atelier Mestdagh zijn vaak te bewonderen op solo- of groepstentoonstellingen. Blijf op de hoogte via onze blog en sociale mediakanalen of stuur een mailtje naar events@ateliermestdagh.be, zodat we je persoonlijk onze laatste nieuwtjes kunnen meedelen.