Skip to main content

Luc Mestdagh (°1953)

Glasschilder

Een meester in zijn vak

Onze meesterschilder Luc Mestdagh leerde het vak van zijn vader Albert, de oprichter van Atelier Mestdagh. Die kreeg zijn opleiding in het befaamde laat-neogotische atelier van Hendrik Coppejans in Gent. Luc kon het vak dus leren van de beste! En of hij dat deed. Van kindsaf assisteerde hij zijn vader. Het gaf hem de kans om ‘te stelen met zijn ogen’ zoals men dat zegt en de kneepjes van de glasschilderkunst te leren. Na de plotse dood van zijn vader nam hij de leiding van enkele projecten op zich, om later de zaak volledig over te nemen. Samen met zijn vrouw Ingrid Meyvaert vormt hij de perfecte tandem die het atelier kon laten groeien.

Luc Mestdagh Atelier Mestdagh Contact adres Merelbke
Luc Mestdagh

Van ambachtsman tot meester in de glaskunst

Luc mag zich terecht een meester in de glasschilderkunst noemen, met talrijke indrukwekkende projecten op zijn palmares. Zijn enorme technische kennis én schildertalent vormen de basis van het ambacht dat hij tot in de puntjes beheerst. Dankzij het door de Vlaamse overheid gesubsidieerde ‘Leermeester-Leerlingtraject’ kan hij zijn kennis van de glasschilderkunst doorgeven aan de derde generatie (Katrien Mestdagh en Laura Ten Zeldam).

Sinds april 2018 is Luc officieel met pensioen, maar met 45 jaar ervaring op de teller en nog evenveel (of zelfs meer!) liefde voor het ambacht, is het niet gek dat hij nog weekelijks in het atelier te vinden is.